Offroad Spanje

Hou je ook zo van Motorrijden en durf je ook van de verharde weg af? Dan biedt Offroad Spanje voor jou echt de mooiste routes in het achterland van het hotel. Offroad Spanje is ontsprongen uit een passie voor avontuur en motorsport. Bijna nergens in Europa zijn de paden en routes zo mooi als in de Costa Brava. Het gebied is ruim, tot ongeveer 120-135 kilometer per dag en er gaan ervaren gidsen mee, die voor iedere rijder uitdaging bieden. Meestal splitsen we op in 2 of 3 groepen van ongeveer 6 rijders. Snel, medium en slow... Onder leiding van de gidsen van legende Ronnie Renders gaan we de bergen in en lunchen daar. De motoren kunnen gehuurd worden of je neemt ze zelf mee.

Het hotel biedt de mogelijkheid om de motoren veilig in de parkeerkelder te stallen en naast het hotel is een tankstation met afspuitplaats.

Offroad Spanje is echt een MUST DO voor elke motorrijder die van avontuur houdt!

Het terrein

Het offroadterrein is geschikt voor beginnende rijders tot wedstrijdrijders. Er zijn brede en smalle bergpassen, uitdagende rotsklimpaden en 'geitenpaden' tussen de bomen.
Er zijn verschillende uitdagende motorcrossbanen, waar ook de KNMV traint. De KNMV traint er met haar jeugd en wedstrijdrijders (waaronder Jeffrey Herlings) en zijn al jaren trouwe gasten van Hotel Barcarola.

Het team van gidsen bestaat uit wedstrijdrijders met veel kennis van de omgeving. Ronny Renders, organisator enduroritten in het Spaanse Catalunya, begon zijn motorcrossloopbaan in 1960 met de beroemde BSA Gold Star.

Tegenwoordig nog altijd actief met de BSA Victor 500 cc in de Classic Wedstrijden onder andere in de Old Timer Classic Motorcross der Naties.

Ronnie geniet een gevulde loopbaan: Motorcross, Trial, Wegrace, Speedway, Zijspancross,15 deelnames aan Paris-Dakar Rally, deelnemer aan de Pharao Rally, de Himalaya Rally en de Baja 1000 in Mexico.

De snelheid is er ondertussen wel wat af, maar toch gidst hij nog regelmatig voor de beginnende endurorijders in de Spaanse bergen en natuurlijk voor de groepen rijders die speciaal om hem vragen. Maar Ronnie gidst motorrijders niet alleen door de prachtige ruige paden van het Spaanse landschap.

Scott Eastwood; Engelsman, 47 jaar en lid van de bekende Eastwood familie met vader Vic en broer Mark. Scott is een ex GP 500 motorcrosser en nog altijd behoorlijk snel en nu al 15 jaar topgids in de streek die hij op zijn duimpje kent. Met Scott kom je op verrassende plaatsen! Scott is de ideale gids voor de gemiddelde en gevorderde endurorijder. Hij past zich aan aan de kwaliteit van de rijders en de groep als geheel.

Raoul Lerena; Spanjaard van 35 jaar, free-styler en motorcrosspiloot, met meer dan 10 jaar ervaring als gids met veel terrein kennis "hoe extremer, hoe liever".
Raoul laat de endurorijders hun grenzen op zoeken. Hij vindt obstakels en laat ze de rijders ervaren.

Vas Bondarenko; Oekraïner van 25 jaar, ook free-styler en motorcrosser en inmiddels ook 2 jaar werkend als gids.

Aanvraagformulier

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op.